Een natuurlijke tuin om echt van te genieten

Nicole wenste een tuin waar ze optimaal van kon genieten en gaf ons de vrije hand om een prachtige, natuurlijke tuin voor haar te maken. “Ik kon haast niet genieten van mijn oude tuin. Overal piepte onkruid uit en het was gewoon niet mooi”, vertelt Nicole. “Ik wilde een tuin hebben die aantrekkelijk zou zijn voor bijen en vlinders.”

Via mond-tot-mond reclame kwam ze bij ons terecht. “Vier Seizoenen Buiten ontwierp 3 tuinen. Het was ook hun idee om het pad naast ons huis bij de tuin te betrekken.” De tuin, zo’n 100 m2, lijkt daardoor een stuk groter dan voorheen. “Waar we ook zitten in onze tuin, of dat nu onze tuinkamer is of op de loungebank achter in de tuin, wij kunnen ieder seizoen genieten van al het moois.” Alles in de tuin van Nicole groeit en bloeit op dit moment. “Het is er prachtig!”
Image
Image
Image

Een unieke tuin met een heerlijk zewmbad

Erik en Rosemarie lieten hun tuin twee jaar geleden volledig door ons ontwerpen en aanleggen. Inmiddels genieten zij al twee zomers volop van onder andere het heerlijke zwembad. “Toen we hier kwamen wonen, lag er achterom een grasveld van 60 m diep en 19 meter breed. We hebben toen meteen contact opgenomen met verschillende tuinarchitecten. Ook Marco en Maurice kwamen op de koffie om onze wensen te bespreken.”

“We zochten een architect die zowel een unieke, onderhoudsvrije tuin kon ontwerpen als ook de regie over de aanleg ervan op zich kon nemen. Een fijne klik vonden we ook belangrijk.” Tijdens de verbouwing was er wekelijks een bouwvergadering. “We bespraken dan telkens hoe het ervoor stond. Dat vonden wij ontzettend prettig. Het team van Vier Seizoenen Buiten straalt professionaliteit uit.” Onder andere het heerlijke zwembad zorgt voor veel genietmomenten in deze tuin. “Het is hier iedere zomer weer gezellig. Heerlijk vinden we dat.”
Image
Image
Image
Image

Een tuin met een landelijke, licht-romantische feel

Op zoek naar een hovenier die een tuin passend bij zijn jaren ‘30 woning kon realiseren, kwam deze klant met ons in contact. Een landelijke, licht-romantische feel geven aan zijn tuin, dat was de opdracht. “Ik vond online veel informatie over hoe tuinen er vroeger uitzagen. Door mijn vondsten te delen met Vier Seizoenen Buiten, konden we samen deze prachtige tuin waarmaken.”

Je vindt in deze tuin veel ronde vormen, gecombineerd met kiezelpaden en gebakken klinkers. Maar ook veel planten die vroeger wellicht in deze tuin hebben gebloeid. Wat het onderhouden van de tuin betreft, zijn er enkele automatische elementen ingebouwd. Zoals het licht en het water in de tuin. “Dat kan ik zelf instellen.” Ook is er een robotmaaier aangeschaft die het grootste deel van het onderhoud uit handen neemt. “Al stuur ik Maurice af en toe wel een appje hoor, als ik zelf aan de slag ga met de tuin.”
Image
Image
Image

Een tuin waar je zelf niets aan hoeft te doen

Na maanden hard werk is Hans ontzettend blij met het resultaat van zijn tuinverbouwing. “Het is duidelijk te zien dat in het ontwerp van de tuin rekening gehouden is met het ontwerp van ons huis.” De vormgeving van het waterelement in het midden van de tuin is daar het bewijs van. “Er is hier drie maanden lang haast iedere dag iemand aan de slag geweest om deze tuin te realiseren”, laat Hans weten. uitzagen. Door mijn vondsten te delen met Vier Seizoenen Buiten, konden we samen deze prachtige tuin waarmaken.”

Nadat de kinderen waren uitgevlogen, was het tijd om de tuin aan te pakken. “Het is uiteindelijk een onderhoudsvriendelijke tuin geworden.” In principe hoeven zij zelf niets meer aan de tuin te doen. “Toch komt het wel vaker voor dat we onkruid staan te wieden of de druivenstruik verzorgen. Niet omdat dat nu echt nodig is, maar eigenlijk gewoon omdat we daar zo van genieten.”
Inspiratie nodig voor je eigen tuin?
Hierboven lees je vier cases van klanten en lovende woorden over ons, van die klanten. Daar worden we erg blij van. Maar nu naar jou. Hoe kunnen we jou helpen? En jouw tuin transformeren naar een plek waar jij elk seizoen van het jaar blij van wordt? We geven je graag nog veel meer tuininspiratie en ideeën. Laten we een keer kennismaken.
Image
Image
Image
Image